ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Τα ψέματα του Τσιόδρα και οι 20.000 ευρώ τον Φεβρουάριο

Τα ψέματα του Τσιόδρα και οι 20.000 ευρώ τον Φεβρουάριο

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ
Εγκρίσεις Πρ/σμων Ερευνητικών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων
Χρηματοδότης : GLAXO SMITH KLINE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Αποδέκτης : Παν/μιο Αθηνών - ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
Έρευνα : 12904
Αντικείμενο : Combatting bacterials resistance in Europe
Θέμα : Έγκριση Προϋπολογισμού Έτους 2020
Το Ειδικό Επταμελές Όργανο της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε., μετά
από συζήτηση, αποδέχεται το αίτημα του επιστημονικού υπευθύνου και αποφασίζει την
έγκριση του κάτωθι προϋπολογισμού και την ένταξή του στον Προϋπολογισμό του ΕΛΚΕ:
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
----------------------
03.02 ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΕ ΦΟΡΟ 5.000,00
03.03 ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΕ ΦΟΡΟ 3.000,00
03.05 ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΜΜΙΣΘΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΕΙ 4.000,00
04.08 ΕΞΟΔΑ ΤΑΞΙΔΙΩΝ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ/ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ) 8.195,86
Σύνολο Εξόδων: 20.195,86
Σύνολο Εσόδων: 0,00





Δημοσιογράφος: προκλήθηκε σύγχυση με την χθεσινή δήλωση πως καταγράφονται θάνατοι από covid ενώ πέθαιναν από άλλες αίτιες άλλα είχαν covid. Είχαμε τελικά λιγότερους θανάτους και ποία ήταν η τακτική καταγραφής;

Τσιόδρας: Υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά, θυμάμαι μία αιμορραγία εγκέφαλου η οποία οδηγεί σε θάνατο όταν είναι μαζική έναν ασθενή και νοσηλευόταν 4 μέρες στο νοσοκομείο και βρέθηκε στην 4η μέρα -αυτοί έχουν και αναπνευστικά προβλήματα, διασωληνώνονται- θετική παρουσία του ιού. Και με ρώτησαν αν αυτόν τον άνθρωπο όταν πέθανε την 5η μέρα αν θα τον καταγράψουμε σαν θάνατο από τον ιό ή θάνατο με εγκεφαλική αιμορραγία. Και φυσικά στο να ρισκάρεις μία υποκαταγραφή των θανάτων όπως γινόταν σε άλλες χώρες και το ξέραμε πως γινόταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης τον συνυπολογίσαμε με τους θανάτους που καταγράφουμε από τον ιό.


Τι σημαίνει αυτό ότι μπορεί να έχουμε καταγράψει κάποιους παραπάνω. πάντως σίγουρα όχι λιγότερους.και αυτός λοιπόν ήταν ο κάνονας μας, δεν ήταν ενιαίος σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση, να καταγράφουμε οποίον είχε ανιχνευθεί ο ιος σαν να πέθανε από τον ίο. άρα ρισκάραμε να καταγράψουμε πιο πολλούς θανάτους από το να καταγράψουμε πιο λίγους και να πούμε ότι υποκαταγραφουμε. και ξέραμε ότι δεν υποκαταγραφαμε από την συμμετοχή μας σε αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα το euromoments που σας έχω πει πολλές φορές που καταγράφει όλες τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.


Ξέρουμε ότι δεν υπήρχε παραπάνω θνητότητα/θνησιμότητα διχάζονται οι επιστήμονες ποίος είναι ο σωστός ορός ανά κράτος, εμείς το λέμε θνησιμότητα πολλά χρονιά κάποιοι άλλοι το λένε θνητότητα ανά περιοχή. δεν καταγράψαμε παραπάνω θνησιμότητα όπως καταγράφηκε στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Γαλλία, στην Αγγλία και άλλου. θεωρώ ότι ήταν από τους καλύτερους δείκτες παρακολούθησης της πορείας.



Πάντα σε μία επιδημία υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τους καταγραφείς. και θάνατοι που δεν τους καταγραφείς. αυτό όμως που καταγραφείς θες να είναι το σωστό. και αυτό κάναμε και με την γρίπη. με την γρίπη έχει λυθεί το πρόβλημα. οποιοσδήποτε πεθαίνει με γρίπη στην Ευρώπη καταγράφεται ότι πέθανε από γρίπη. στον νέο ίο δεν είχε λυθεί τόσο καλά το πρόβλημα και δεν έχει απαντηθεί. εμείς κάναμε αυτό που θεωρούσαμε αυτονόητο επιστημονικά, να καταγράψουμε παραπάνω θανάτους ώστε να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί και επιφυλακτικοί.



Μπορεί να χάθηκαν θάνατοι στην Ευρώπη όπως ακούσατε ότι χάθηκαν σήμερα θάνατοι στην Αμερική τουλάχιστον οι διπλάσιοι. μπορεί βέβαια να χάθηκαν. αυτό είναι συναφές με μία τέτοια επιδημία η οποία κυκλοφορεί ευρέως στον πληθυσμό και δεν μπορείς να αναγνωρίσεις όλα τα κρούσματα. πιάνεις την κορυφή του παγόβουνου όσο πιο καλά μπορείς. στην Ελλάδα πιστεύω πως την πιάσαμε καλύτερα από τις άλλες χώρες της Ευρώπης.




Ο Τσιόδρας ομολογεί σε δημόσια θέα 04/05/2020

Οποιοσδήποτε πέθαινε από ή με covid καταγραφόταν ότι πέθανε από covid. Το ότι έχεις covid δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις από αυτόν. Εμείς το καταγράφαμε έτσι και θεωρώ ότι είμαστε σωστοί πως το κάναμε αυτό.



Τσιόδρας: περίπου κάθε 30 χρόνια έχουμε μία πανδημία γρίπης, φυσικά το μεσοδιάστημα διαφέρει, άρα είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπάρξει μία πανδημία γρίπης στον εικοστό πρώτο αιώνα συνήθως από ένα στέλεχος γρίπης που μεταλλάσσεται και περιμένουμε αυτό να είναι μία γρίπη πουλερικών η οποία γίνεται πιο φιλική στον άνθρωπο. δεν ξέρουμε αν αυτό θα συμβεί άλλα συνήθως αυτό συμβαίνει. μία γρίπη πουλερικών μία γρίπη των χοίρων μεταλλάσσεται γίνεται πιο φιλική προς τον άνθρωπο.


Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό το ενδεχόμενο και για αυτό χρειάζεται απαραίτητα επιτήρηση των στελεχών γρίπης γίνεται από ένα δίκτυο 100 εργαστηρίων σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να διαπιστώσουμε τυχόν σημαντικές μεταβολές και να κατασκευάσουμε ιούς οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για να παρασκευαστούν αποτελεσματικά εμβόλια.




ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ FB:
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE:
https://www.youtube.com/channel/UC-PnN267t69dLHsdgDdsUrw/videos


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια