ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ο αριθμός 3 και το ανθρώπινο σώμα

 

Ο αριθμός τρία συνιστά έναν αριθμό ιδιαίτερης σημασίας καθώς έχει απασχολήσει τον άνθρωπο όχι μόνο από μαθηματικής απόψεως αλλά και στην προσπάθειά του να συνδεθεί ο ίδιος με τη θεία καταγωγή του. Μια προσπάθεια, ωστόσο, που διαρκεί αιώνες και φτάνει ακόμα και στις μέρες μας.
 
Η συχνή εμφάνιση του αριθμού τρία ως δομικό στοιχείο στους τομείς των θετικών επιστημών και η χρήση του για την ανάπτυξη μαθηματικών ιδεών ενίσχυσε την ιερότητά του στα μάτια του ανθρώπου, ο οποίος αναζητούσε, αναζητά και θα αναζητά την ένωσή του με το θείο.
 
Από τη τριαδική δόμηση του ατόμου (πρωτόνια, νετρόνια, ηλεκτρόνια) και τις τρεις καταστάσεις της ύλης (στερεή, υγρή, αέρια) μέχρι τις τρεις διαστάσεις του χώρου (μήκος, πλάτος, ύψος), και από τα τρία στάδια μιας εγκυμοσύνης (τρία τρίμηνα) μέχρι την τρισυπόστατη φύση του χρόνου (παρελθόν, παρόν, μέλλον), η εκδήλωση αυτού του αριθμού διαπερνά κάθε πτυχή της ανθρώπινης φύσης και του κόσμου μας γενικότερα, καθιστώντας τον πυλώνα της ίδιας μας της ύπαρξης και του περιβάλλοντός μας. Έτσι ο άνθρωπος αποφάσισε από πολύ νωρίς μέσα από το ταξίδι του στην ιστορία να ανακαλύψει τα μυστικά του αριθμού 3, και να διαγράψει ο ίδιος μια πορεία που έχει αρχή, μέση και τέλος, η οποία ουσιαστικά αναδεικνύει τους τρεις σταθμούς της επίγειας υπόστασής του: γέννηση, ζωή, θάνατος.
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια