ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Πρώτα βάζουν την ενέργεια στο χρηματιστήριο και μετά σου λένε πως σε επιδοτούμε

 

ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΚΕ Η ΔΕΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Η ‘’ΑΓΟΡΑ’’ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΑΡΩΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΣΕ ΠΡΟΙΟΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ Ο ΝΟΜΟΣ 4001/2011.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: Η ΑΓΟΡΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ

Στο 94% θα φτάσει η απορρόφηση αυξήσεων για τους λογαριασμούς ρεύματος το Σεπτέμβριο

Σημείωσε ότι το 1,2 δισ. ευρώ από την επιδότηση του Σεπτεμβρίου θα προέλθει από το νέο μηχανισμό ανάκτησης υπερεσόδων από τις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής, τα οποία πηγαίνουν στα Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και στη συνέχεια δίνονται για την επιδότηση των νοικοκυριών.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα ανακτά από 80% ως 90% της αύξησης του ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ειδικά για τον μήνα Σεπτέμβριο, απορροφούμε -είπε- το 94% της αύξησης στο ρεύμα για τα νοικοκυριά.

Εξήγησε μάλιστα ότι ένα νοικοκυριό τον μήνα Σεπτέμβριο με λογαριασμό 315 ευρώ μετά την επιδότηση θα πληρώσει κάτω από 60 ευρώ.

Ο υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι για όσο χρειαστεί θα υπάρχει στήριξη απέναντι σε αυτή την εκρηκτική αύξησης των τιμών ενέργειας για όλους και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει πλαφόν στο φυσικό αέριο απάντησε: «Σιγά σιγά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έρχονται και συντάσσονται με την πρόταση Μητσοτάκη, που πρότεινε από νωρίς να θεσπιτεί πλαφόν στο φυσικό αέριο στα διεθνή χρηματιστήρια. Στις 7 Σεπτεμβρίου στη γενική διεύθυνση ενέργειας ο Έλληνας εκπρόσωπος θα παρουσιάσει τη θέση της χώρας για περιορισμό της τιμής του φυσικού αερίου και θέσπιση πλαφόν».

Για το ενδεχόμενο παρέμβασης για την στήριξη των 700.000 νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο είπε ότι «εντολή του πρωθυπουργού είναι να εξετάσουμε σενάρια στήριξης των νοικοκυριών, γιατί δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να μην μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους στην καρδιά του χειμώνα».

Σε ερώτηση τι μορφή θα έχει η παρέμβαση απάντησε λέγοντας ότι «πέρυσι είχαμε στηρίξει με ενισχύσεις τα νοικοκυριά και με αυξημένο επίδομα θέρμανσης, αλλά και μέσα από επιδότησεις μέσα από τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου».

Πρόσθεσε πάντως ότι όλα θα αποφασιστούν μετά τις συνεννοήσεις με το οικονομικό επιτελείο και αφού ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Για το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι οι δικαιούχοι από 150.000 μπορεί να φτάσουν τους 220.000 μέσα από την επιδότηση για τους επιλαχόντες.

Πηγή


7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια