Με στόχο την εξοικονόμηση ενεργειακών και οικονομικών πόρων, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συντάσσεται με τη νέα πρωτοβουλία που αφορά στο σβήσιμο φωτιστικών σε δρόμους, πλατείες και Παιδικές Χαρές, στο πλαίσιο της υλοποίησης σχετικής κυβερνητικής οδηγίας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
Ωστόσο, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, κατόπιν εντολών του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, προχωρά ακόμη πιο μπροστά ενισχύοντας επιπλέον τη γενική προσπάθεια.
Συγκεκριμένα, ενώ η οδηγία κάνει λόγο για το σβήσιμο μιας λάμπας στις δέκα, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προχωρά από αύριο, Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, στο σβήσιμο μιάς λάμπας στις επτά. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στο συνολικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους και στους κοινόχρηστους χώρους θα σβήσουν 1.571 λάμπες φωτιστικών ιστών, από το σύνολο των 11.000 που υπάρχουν σε όλη την έκταση.
Από τη δράση αυτή εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν σε ετήσια βάση περίπου 670.000 KWh, από τις συνολικά 4,8 εκατ. KWh που καταναλώνει ο δήμος. Χαρακτηριστική του μεγέθους εξοικονόμησης ενέργειας είναι η περίπτωση των διπλών φωτιστικών (φαναράκια) που είναι αναπτυγμένα στη Δ.Ε. Νεάπολης και στον οικισμό της Ευαγγελίστριας της Δ.Ε. Αγ. Παύλου.
Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Ηλεκτροφωτισμού Στέλιος Γκατζές, από τις 730 λάμπες των διπλών φωτιστικών που θα σβήσουν, και με την αντικατάσταση της υφιστάμενης με νέας τεχνολογίας LED, από την κατανάλωση των 230W ανά λάμπα, αυτή θα πέσει στα 36W ανά λάμπα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παρέμβαση αυτή είναι «απολύτως διαχειρίσιμη και αποτελεσματική στον δήμο μας καθώς το δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ ο δήμος μας είναι πολύ καλά φωτισμένος εξαιτίας των μεγάλων έργων ηλεκτροφωτισμού που προηγήθηκαν με νέα φωτιστικά LED, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει πρόβλημα φωτισμού στη μεγαλύτερη έκταση του δήμου από το σβήσιμο μιας λάμπας στις επτά».
Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, η πρωτοβουλία αυτή, που συνιστά «πλειοδοσία έναντι της κυβερνητικής οδηγίας», έρχεται να κατατάξει τον δήμο Νεάπολης-Συκεών «στην πρώτη θέση στο μέτωπο της εξοικονόμησης ενέργειας, δεδομένου ότι έχουν προηγηθεί πολλές και μεγάλες επενδύσεις στην αντικατάσταση του παλιού-παραδοσιακού φωτισμού με νέας τεχνολογίας και σύγχρονα φωτιστικά LED. Την ίδια ώρα, με αίσθημα ευθύνης προωθούμε και λαμβάνουμε κρίσιμες αποφάσεις, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την αντικατάσταση και των υπολοίπων 8.500 φωτιστικών (από τα 11.000 συνολικά που υπάρχουν στον δήμο) με φωτιστικά LED, επένδυση που προϋπολογίζεται στα περίπου 4,5 εκατ. ευρώ», καλώντας ταυτόχρονα το σύνολο των δήμων της χώρας «να πράξουν το ίδιο και να κινηθούν με αίσθημα ευθύνης προς αυτή την κατεύθυνση».
7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.
7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.
7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.
7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.
7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.
7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.
7.6. Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.
7.7. Για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός χρειάζεται χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.
7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.
7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.
Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.
Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
0 Σχόλια