ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ

 



ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΑΝΩΘΕΝ

Α) ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ «ΔΙΕΞΑΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ, ΟΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ». ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ «ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ», ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ «ΣΤΑ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ». ΌΠΩΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ. ΤΟ 2002, ΣΕ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ, Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 4.000 ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΛΟΓΩ ΥΨΗΛΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΑΕΡΙΟΥ. ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΜΟΙΡΑΖΕ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ.

Β) ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ FRACKING, ΤΗΣ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ ΡΩΓΜΑΤΩΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΩΣ Η «ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ». ΕΝΩ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ ΤΟ FRACKING, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ, ΑΦΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ.

Γ) ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ, ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΚΛΠ. ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ NATURA, 10 ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ. ΚΟΙΝΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΑΥΤΩΝ «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΗΘΕΙ Η ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΑΠΩΤΕΡΟ.

ΝΑΝΑ ΕΜΕΝΙΔΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια