ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Αλλογενείς και πολυεθνικές εταιρίες διαχειρίζονται μονοπωλιακά τον τουρισμό μας

 



Η Κρήτη αποτελεί σταθερά έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Αυτό προσδίδει κύρος αλλά και δύναμη στο γενικότερο τουριστικό προϊόν που διαθέτει η χώρα μας, μαζί με τα άλλα μέρη που φημίζονται για το κάλλος και την διάθεση που γεννούν στον κόσμο, ώστε να μας επισκεφθεί. Η ζήτηση αυτή που με πάρα πολύ κόπο, εργασία πολιτών και χρήμα διαφήμισης έχει επιτευχθεί, θα έπρεπε πλέον να αποδίδει και υπεραξία στον τόπο και στους Έλληνες Πολίτες.

Αντ’ αυτού έχουμε αλλογενείς και πολυεθνικές εταιρείες που στην ουσία διαχειρίζονται σχεδόν μονοπωλιακά πλέον το τουριστικό προϊόν μας, είτε αυτό αφορά διαμονή, είτε σίτιση, είτε μεταφορά και να πανηγυρίζουν για την σταθερότητα ή και την αύξηση των κερδών τους. Αυτό λογίζεται και ως κοροϊδία προς τους επαγγελματίες του κλάδου. Οι εταιρείες αυτές πανηγυρίζουν για τα κέρδη που αποκομίζουν οι ίδιες και μόνο, ώστε στο μέλλον να έχουν δυνατότητα να μεγαλώσουν κι άλλο εκμεταλλευόμενες το «καλό όνομα» που δημιουργούν, προσπαθώντας να μετατρέψουν πλήρως τον τουρισμό σε μονοπώλιό τους.

Επί της ουσίας έχουμε μια τεράστια διαρροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό και μια μεγάλη αδικία. Διότι ο τουρίστας που θα μας επισκεφθεί θα κάνει χρήση πόρων της γης μας, ιδιωτικών και μη. Θα χρησιμοποιήσει την Εθνική περιουσία μας, είτε αυτά είναι δρόμοι είτε λιμάνια και αεροδρόμια είτε ακόμα και υδάτινους πόρους και θα μας αφήσει λύματα και σκουπίδια. Έστω κι αν αυτός έρχεται καλοπροαίρετα και πληρώνει, τα χρήματα αυτά δεν καταλήγουν σε εμάς. Είναι ώρα το κράτος να μεριμνήσει και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για μια καθαρά Εθνική πλατφόρμα διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος αντί να αφήνει κοράκια να χρησιμοποιούν τους πολίτες και την περιουσία τους, και να αυτοϊκανοποιείται φορολογώντας υπέρογκα ότι απέμεινε από την κλοπή.

Η Ελλήνων Συνέλευσις βάζει τέλος στα μονοπωλιακά αυτά παιχνίδια όλων των αλλογενών εταιρειών διαχείρισης του τουριστικού μας προϊόντος, αναθέτοντας την διοίκηση της χώρας απευθείας στους Έλληνες Πολίτες, ώστε να διαχειριστούμε εμείς οι ίδιοι την πολιτεία μας και να γευτούμε επιτέλους τους καρπούς των κόπων και των θυσιών μας όλα αυτά τα χρόνια παραχώρησης του βίου μας σε αλλογενείς κυβερνήσεις που ρήμαξαν και λεηλάτησαν τα πάντα.

Εκ του Τμήματος Τύπου Ε.ΣΥ. Κεντρικής Περιφερειακής Διοίκησης Κρήτης Γεώργιος Σχοιναράκης Εκπρόσωπος Τύπου

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια