Η βιοφαρμακευτική βιομηχανία παρέχει το 75% του προϋπολογισμού αναθεώρησης φαρμάκων του FDA.
Συνεισφέρων
Φροντίδα υγείας
Καλύπτω ειδήσεις για φάρμακα και Ε & Α στη φαρμακοβιομηχανία
Αυτό το άρθρο είναι πάνω από 3 ετών.
Η Caroline Chen της ProPublica έχει γράψει ένα προκλητικό άρθρο αμφισβητώντας την αντικειμενικότητα του FDA στην έγκριση νέων φαρμάκων.
Ασθενείς, ομάδες υπεράσπισης, φαρμακευτικές εταιρείες και γιατροί ανησυχούσαν ότι αρνούνταν σημαντικά νέα φάρμακα στους Αμερικανούς. (ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ "ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ" ΤΟ... ΠΡΟΒΛΗΜΑ")
Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, το Κογκρέσο θέσπισε τον νόμο για τα τέλη χρήσης συνταγογραφούμενων φαρμάκων (PDUFA) του 1992 - ένας μηχανισμός με τον οποίο επιβάλλονταν χρεώσεις στις φαρμακευτικές εταιρείες για κάθε νέα αίτηση φαρμάκων (NDA). (ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ "ΛΥΣΗ")
Αυτοί οι νέοι ιατροί αξιωματικοί, χημικοί, φαρμακολόγοι και άλλοι εμπειρογνώμονες είχαν ως αποστολή να καθαρίσουν το ανεκτέλεστο NDA που αναμένει έγκριση. Στην πραγματικότητα, ένα από τα μεγαλύτερα χρόνια εγκρίσεων NDA συνέβη το 1996 όταν ο FDA ενέκρινε 56 νέα προϊόντα, σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της εργασίας αυτής της καθυστέρησης.
Ως παραχώρηση για συμφωνία με αυτές τις "αμοιβές χρηστών", η φαρμακοβιομηχανία υποσχέθηκε ότι ο FDA θα μειώσει τους χρόνους επανεξέτασης των NDA σε 12 μήνες για εκείνους που θεωρούνταν "τυπικές" εφαρμογές και σε 6 μήνες για εφαρμογές προτεραιότητας που περιλάμβαναν σημαντική πρόοδο υπάρχουσες θεραπείες.
Το PDUFA ήταν μια απόφαση του Κογκρέσου να υποχρεώσει τη φαρμακοβιομηχανία να πληρώσει για το έργο που παρήγαγε στο FDA - εργασίες που έγιναν για να αποκτήσουν νέα φάρμακα στους Αμερικανούς.
Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι, δεδομένης της εξάρτησης του FDA από τις «αμοιβές χρηστών», οι εγκρίσεις της NDA θα ήταν μια διαδικασία «σφραγίδας από καουτσούκ» που θα ήταν απλώς μια τυπικότητα.
Αυτό το ποσοστό αποτυχίας δεν υποστηρίζει τις ανησυχίες του Chen σχετικά με την ευνοιοκρατία της βιομηχανίας από την πλευρά του FDA.
Ωστόσο, η ανησυχία του Chen σχετικά με την ταχεία έγκριση των φαρμάκων με βάση περιορισμένα δεδομένα ή με βάση υποκατάστατα τελικά σημεία χρήζει συζήτησης.
Αυτό συνέβη με το παράδειγμα του Chen για το φάρμακο μυϊκής δυστροφίας Duchenne της Sarepta, Exondys 51, ένα φάρμακο που εγκρίθηκε από τον Δρ Janet Woodcock (επικεφαλής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA), λόγω των αντιρρήσεων των ανώτερων κριτών του FDA. Αλλά αυτό είχε ελάχιστη σχέση με τη βιομηχανική οικονομική υποστήριξη του FDA. (ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ;;;)
Όταν ρωτάτε οποιονδήποτε ασχολείται με την έρευνα και την ανάπτυξη φαρμάκων για μεροληψία υπέρ της βιομηχανίας από την πλευρά του FDA, γελάει. (ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ...)
Αυτό θα αφαιρούσε κάθε υπόδειξη προκατάληψης του FDA. Αλλά μην κρατάτε την ανάσα σας - οι "αμοιβές χρηστών" είναι για πάντα.
John LaMattina
Ήμουν πρόεδρος της Pfizer Global Research and Development το 2007 όπου διαχειρίστηκα περισσότερους από 13.000 επιστήμονες και επαγγελματίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία.
ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.
13.0 ΥΓΕΙΑ
Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία. Η Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.
13.1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται την προσωπικότητα του κάθε Έλληνα Πολίτη για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.
13.2. Τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.
13.3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.
13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.
13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.
13.6. Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ.
13.7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα.
13.8. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα,
13.9. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης - θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.
13.10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών. Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση.
11.0 ΝΕΡΟ
11.1. Το νερό εδόθη με αφθονία στον άνθρωπο από τους Δημιουργούς του πλανήτη. Ο άνθρωπος πρέπει να σέβεται αυτό το θείο δώρο, πρέπει να σέβεται απόλυτα τα ποτάμια, τις λίμνες, τις πηγές, τα ρυάκια, τις θάλασσες να μην τα μολύνει και να ενεργεί όπως φροντίζει να μην μολύνεται ο εαυτός του.
11.2. Όπου απαιτούνται διεργασίες παραγωγικές με νερό θα τοποθετούνται για την απόλυτη καθαριότητα του νερού οι πιο τεχνολογικά άρτιοι βιολογικοί καθαρισμοί.
11.3. Καθαρισμός όλων των υδάτων θα γίνουν από την Πολιτεία μας από συχνότητες αποστατικές που με αυτές τώρα δηλητηριάζουν το νερό.
11.4. Το νερό θα πάρει πάλι τη μορφή, την κρυστάλλωση, τις θείες ιδιότητες, τις ενέργειες και τα ιχνοστοιχεία που νομοτελειακά μεταφέρει γιατί έτσι μόνο προορίζεται για τον άνθρωπο.
11.5. Το νερό είναι θείο δώρο. Δεν το παράγει κανένας. Έτσι δεν θα μπορεί ποτέ να πωλείται. Το κόστος κατανάλωσης, η οποία πρέπει να γίνεται πάντα με σεβασμό, είναι το κόστος της κατασκευής και συντήρησης του δικτύου διανομής.
11.6. Το νερό μπορεί να πωλείται μόνο ως συνιστώσα τελικού επεξεργασμένου προϊόντος.
11.7. Θα γίνει ειδική επεξεργασία του θαλάσσιου νερού ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν αρκετά νησιά και μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδος.
11.8. Θα διορθωθεί το δίκτυο μεταφοράς νερού σε όλες τις αγροτικές, παραμεθόριες περιοχές, αστικά κέντρα κτλ ούτως ώστε να υπάρχει ισορροπημένη κάλυψη και συνεχής παροχή νερού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες.
Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
0 Σχόλια